Het witte goud dat Kalfort op de kaart zette: alles over asperges Antwerpen
Het weer vliegt nog wel van links naar rechts, maar technisch gezien is het al lente. Eindelijk denken velen onder ons. Het is langer licht, we hebben meer energie en het is een mooie aanloop naar de...
In de kijker: 5x verrukkelijke seizoensgroenten van april
Nieuwe maand, nieuwe groenten! Terwijl april de lentemaand inluidt, brengt het ook een overvloed aan verrukkelijke seizoensgroenten met zich mee. Van knapperige asperges tot sappige artisjokken, hier...
Chef Glenn uit Biestro H-Eat in Bornem: "The sky is the limit. Als je blijft stilstaan kan je er beter mee stoppen."
Jong en ambitieus, zo klinkt chef Glenn de Cock uit Biestro H-Eat in Bornem. Na zijn succesvolle cateringbedrijf opende hij in 2016 zijn eerste restaurant. “Vóór onze opening waren we al 3...
Michelin & Gault&Millau
De drie P’s van chef Edwin van restaurant ’t Korennaer: product, passie en perfectie Sint-Niklaas
In Nieuwkerken, deelgemeente van Sint-Niklaas, kookt chef Edwin Van Goethem al 27 jaar de spreekwoordelijke pannen van het dak in restaurant 't Korennaer. Die jarenlange passie en inzet werden in...
Recht van het ene hofke naar het andere: bij Hofke van Bazel spelen de zelfgeteelde groenten de hoofdrol Bazel
De klassieke Michelinsterren kent iedereen, maar de inspecteurs van de gerenommeerde restaurantgids zijn ook niet blind voor restaurants die een extra inspanning leveren in het streven naar een...
Ook na een eerste Michelinster denkt restaurant Pont Neuf niet aan een prijsstijging Antwerpen
Dominique Leroy en Tommy Bocklandt werden tijdens de Michelinuitreiking vorige maand verrast met het goede nieuws van een eerste ster. Beide waren ze positief overdonderd. Erkenning dat misschien kan...
Frisse start
De kracht van levertraan: een ondergewaardeerd gezondheidselixer
In een tijd waarin superfoods en supplementen de rekken van gezondheidswinkels domineren, is er één ouderwets elixer dat vaak over het hoofd wordt gezien: levertraan. Dit traditionele...
Ken jij de cordyceps paddenstoel al? Een funky wonder uit de Aziatische hooglanden
Cordyceps is een fascinerende paddenstoel met een lange geschiedenis van gebruik in de traditionele Chinese geneeskunde. Het is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege zijn vermeende...
Happy vibes all day: 10x voeding waar je gelukkig van wordt
Als je denkt aan eten dat je gelukkig maakt, denk je al snel aan pizza, sushi of een grote hamburger. Comfortfood stemt ons euforisch, maar waar je lichaam pas echt gelukkig van wordt is door gezonde...
Gezondheid
Studio Ambiance
Tips & tricks
Kookboek tips: deze leuke en unieke kookboeken mogen niet in je collectie ontbreken
Toevallig op zoek naar een origineel cadeau? Of wil je gewoon zelf eens stevig in de kooklectuur vliegen? Dan ben je hier op de juiste plaats. Wij tippen je vier kookboeken die misschien nog niet...
Vijf beautyfoods die onmisbaar zijn voor een stralende huid
Op 8 maart worden vrouwen wereldwijd in de bloemetjes gezet en is het International Women's Day. Dan staan we stil bij thema's zoals emancipatie, vrouwenrechten en solidariteit. Wij willen jullie...
Culinaire valkuilen met Pastinaak: vermijd deze fouten bij het kiezen van pastinaken
Ontdek de valkuilen die je moet vermijden bij het selecteren van pastinaken voor je gerechten. Leer waar je op moet letten om de beste pastinaken te kiezen voor optimale smaak en textuur.