Europese finale van de Bocuse d'Or in Trondheim: dit mag je verwachten
Vandaag en morgen vindt de Europese finale van de Bocuse d'Or plaats in het Noorse Trondheim. Vandaag gaan de eerste 10 teams tegen elkaar strijden en morgen doen de overgebleven 10 teams net...
Geniet nog snel van een betaalbare culinaire lunch of diner dankzij RestoDays
Foodies kunnen zich nog event verheugen, want wie van lekker eten houdt kan tijdens de RestoDays voor een klein prijsje genieten van vele culinaire adresjes in het hele land. Met tarieven die starten...
Feit of fabel: mag je water uit de waterkoker opnieuw opwarmen?
Wees eerlijk: de waterkoker is een superhandige keukenhulp. Met slechts één druk op de knop zet je een dampende kop thee. Maar wat doe je met het overgebleven water? Warm je het later gewoon...
Michelin & Gault&Millau
Geniet nog snel van een betaalbare culinaire lunch of diner dankzij RestoDays
Foodies kunnen zich nog event verheugen, want wie van lekker eten houdt kan tijdens de RestoDays voor een klein prijsje genieten van vele culinaire adresjes in het hele land. Met tarieven die starten...
Deze restaurants verloren hun Michelinster en gaan aan introspectie doen
In de wereld van haute cuisine brengt elk jaar nieuwe veranderingen, waaronder de felbegeerde Michelinsterren die worden uitgedeeld en soms, helaas, ook worden ingenomen. Dit jaar hebben enkele...
Tête à tête met ladychef Marie Trignon: "Het gaf me kippenvel om de naam van het restaurant te horen in de zaal" Luik
Tijdens de ceremonie van de nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg mochten we getuige zijn van iets wondermooi. Tussen alle mannelijke chefs, mocht ook een sympathieke vrouwelijke chef het...
Frisse start
De kracht van chaga: de onbekende superfood uit het bos
In de dichte bossen van het noordelijke halfrond groeit een bijzonder superfood dat al eeuwenlang wordt gewaardeerd om zijn indrukwekkende gezondheidsvoordelen: de chaga paddenstoel, ofwel de...
Mosterdblad: een pittige toevoeging aan je gerechten
Er zijn talloze bladgroenten die elk gerecht kunnen verrijken met unieke smaken en gezondheidsvoordelen. Een van deze enigszins ondergewaardeerde sterren is het mosterdblad, een bladgroente die...
5x groenten waarvan je niet wist dat ze in maart in het seizoen zijn
Een nieuwe maand betekent een nieuwe selectie van groenten in het seizoen. Waaronder bijvoorbeeld selderij, spinazie en spruiten. Maar ben je al op de hoogte van de andere – ietwat onbekendere –...
Gezondheid
Studio Ambiance
Tips & tricks
Vijf beautyfoods die onmisbaar zijn voor een stralende huid
Op 8 maart worden vrouwen wereldwijd in de bloemetjes gezet en is het International Women's Day. Dan staan we stil bij thema's zoals emancipatie, vrouwenrechten en solidariteit. Wij willen jullie...
Culinaire valkuilen met Pastinaak: vermijd deze fouten bij het kiezen van pastinaken
Ontdek de valkuilen die je moet vermijden bij het selecteren van pastinaken voor je gerechten. Leer waar je op moet letten om de beste pastinaken te kiezen voor optimale smaak en textuur.
Patisserie Charlotte: 6x tips waardoor je Italiaanse meringue nooit meer kan mislukken
Zijdezacht, blinkend en luchtig: zo ziet de perfecte Italiaanse meringue eruit. Het kan een uitdaging lijken om eraan te beginnen, maar je zet de meest geweldige desserts op tafel eens je het in de...