Midden mei opent een nieuwe zaak in Mechelen die de Vismarkt op zijn kop zal zetten Mechelen
Restaurantliefhebbers gaan telkens op zoek naar de nieuwste culinaire parel van het moment. Dat wil zeggen: ogen openhouden, oren gespitst en vooral veel proeven. We maken het makkelijk voor jullie...
De kracht van chaga: de onbekende superfood uit het bos
In de dichte bossen van het noordelijke halfrond groeit een bijzonder superfood dat al eeuwenlang wordt gewaardeerd om zijn indrukwekkende gezondheidsvoordelen: de chaga paddenstoel, ofwel de...
Feit of fabel: je kan het velletje van gedroogde worst niet opeten
Daar sta je dan: mes in de ene hand, een stuk gedroogde worst in de andere. Maar dan valt je oog op het velletje. Keil je het de vuilbak in, of is het net onderdeel van de smaakervaring? Het antwoord...
Michelin & Gault&Millau
Deze restaurants verloren hun Michelinster en gaan aan introspectie doen
In de wereld van haute cuisine brengt elk jaar nieuwe veranderingen, waaronder de felbegeerde Michelinsterren die worden uitgedeeld en soms, helaas, ook worden ingenomen. Dit jaar hebben enkele...
Tête à tête met ladychef Marie Trignon: "Het gaf me kippenvel om de naam van het restaurant te horen in de zaal" Luik
Tijdens de ceremonie van de nieuwe Michelingids voor België en Luxemburg mochten we getuige zijn van iets wondermooi. Tussen alle mannelijke chefs, mocht ook een sympathieke vrouwelijke chef het...
Passie voor goed eten en mooie dingen: bij Sans Cravate in Brugge word je in de watten gelegd Brugge
Soms moet je springen en dat is wat Henk en Veronique van Sans Cravate en La Suite deden. Ze startten zonder plan maar met heel veel goesting. En hoe! Hier komt passie samen met vakkundigheid. Wij...
Frisse start
De kracht van chaga: de onbekende superfood uit het bos
In de dichte bossen van het noordelijke halfrond groeit een bijzonder superfood dat al eeuwenlang wordt gewaardeerd om zijn indrukwekkende gezondheidsvoordelen: de chaga paddenstoel, ofwel de...
Mosterdblad: een pittige toevoeging aan je gerechten
Er zijn talloze bladgroenten die elk gerecht kunnen verrijken met unieke smaken en gezondheidsvoordelen. Een van deze enigszins ondergewaardeerde sterren is het mosterdblad, een bladgroente die...
5x groenten waarvan je niet wist dat ze in maart in het seizoen zijn
Een nieuwe maand betekent een nieuwe selectie van groenten in het seizoen. Waaronder bijvoorbeeld selderij, spinazie en spruiten. Maar ben je al op de hoogte van de andere – ietwat onbekendere –...
Gezondheid
Studio Ambiance
Tips & tricks
Vijf beautyfoods die onmisbaar zijn voor een stralende huid
Op 8 maart worden vrouwen wereldwijd in de bloemetjes gezet en is het International Women's Day. Dan staan we stil bij thema's zoals emancipatie, vrouwenrechten en solidariteit. Wij willen jullie...
Culinaire valkuilen met Pastinaak: vermijd deze fouten bij het kiezen van pastinaken
Ontdek de valkuilen die je moet vermijden bij het selecteren van pastinaken voor je gerechten. Leer waar je op moet letten om de beste pastinaken te kiezen voor optimale smaak en textuur.
Patisserie Charlotte: 6x tips waardoor je Italiaanse meringue nooit meer kan mislukken
Zijdezacht, blinkend en luchtig: zo ziet de perfecte Italiaanse meringue eruit. Het kan een uitdaging lijken om eraan te beginnen, maar je zet de meest geweldige desserts op tafel eens je het in de...