‘T LEKKERBEKJE

Traiteurzaak ’t Lekkerbekje van Johan Vijncke en Gina Peetermans heeft een stevige reputatie opgebouwd op het vlak van warme bereidingen, met een dagelijks wisselend aanbod van een tiental gerechten. Specialiteit van de zaak zijn vol-au-ventvulling en stoofpotjes allerhande. Met amper zes euro zijn de…

AU SAUMON D’OR

Au Saumon d’Or is een begrip in de wereld van visspeciaalzaken. Sinds 1993 staan Reginalt en Patricia garant voor versheid en kwaliteit. Alle ingrediënten worden zoveel mogelijk persoonlijk en ter plaatse aangekocht en bovendien in huis bereid. Zo…

ATELIER DIERENDONCK

Atelier Dierendonck geeft misschien de indruk dat het aanbod aan vlees en charcuterie hier kleiner zou zijn dan in de slagerij in St.-Idesbald, maar dat is verkeerde beeldvorming. Het grote verschil is dat in laatstgenoemde zaak vleeswaren smaak en vorm krijgen terwijl Atelier Dierendonck een uitnodigende winkel is…

BAKKERIJ BLANCHAERT

In 2011 mocht de ambachtelijke ‘Bakkerij Blanchaert’ haar 25-jarig jubileum vieren. Al die tijd zijn Hendrik en Carine trouw gebleven aan hun basisprincipe: kwalitatieve producten met een authentieke uitstraling. Klanten komen van heinde en verre…

BAKKERIJ HANSSENS

Bakkerij Hanssens’ is een ambachtelijke bakkerij waar de authentieke waarden van het broodbakken en de passie voor het vak nog hoog in het vaandel worden gedragen. Bakker Wouter en zijn vrouw Virginie proberen de klanten te charmeren met…

BROOD- EN BANKETBAKKERIJ DELICE

Bij Délice sta je als klant centraal. Daarom verwent de brood- en banketbakkerij je met een assortiment van wel dertig verschillende, ambachtelijk vervaardigde broodsoorten en een ruim aanbod van verfijnde en oogstrelende patisserie. Binnen het broodaanbod zijn de lokale broden, zoals het meulenbrood en

BRUYNSEELS-COLPIN

De zaak werd een 15-tal jaar geleden opgericht door drijvende krachten Marc Bruynseels en zijn vrouw Mieke Colpin. Hun dieren worden rechtstreeks gekozen bij vaste kwekers, waarna ze via het slachthuis uitgebeend in de slagerij terechtkomen. Troefkaarten van het huis zijn rundvlees, gehakt- en…

CARUSO

Tegenover de vistrap in Oostende staat in de Nieuwstraat de deur van bakkerij Caruso de klok rond open voor koffie en vers gebak. Na zes jaar opleiding aan de bakker- en banketbakkersschool Ter Groene Poorte in Brugge en negen jaar intensief werken bij een gerenommeerde patisserie, heeft Stefan Desomer…

CENTHO CHOCOLATES

Centho Chocolates is een begrip in de wereld van de chocolatiers en is niet voor niets opgenomen in de Gault&Millau. Hij werkt in zijn atelier in Duisburg uitsluitend met originechocolade, chocolade die gemaakt is van één bepaalde en zorgvuldig geselecteerde cacaoboon uit één bepaalde regio

CULINAIRE EETWINKEL MEUNINCK

Gelegen in het hartje van Blankenberge, in de Kerkstraat, is Geert met zijn zaak geëvolueerd tot het referentiepunt in de streek betreffende vers vlees, charcuterie, belegde broodjes en meeneemdagschotels. Samen met zijn vrouw Nancy leidt hij een team van 15 personeelsleden die elke dag in de weer…

DE SMAAK VAN KAAS

Het gros van de 300 kaassoorten komt rechtstreeks van de vroegmarkt van Rungis. Onder deskundige begeleiding word je geholpen de juiste keuze te maken. Wie niet weet wat gekozen, kan opteren voor een van de smaakvolle kaasschotels. Andere huisspecialiteiten zijn kaasraclette, kaasfondue,…

DE KAASHOEK

Deze gespecialiseerde kaashandel biedt een ruim aanbod van seizoensgebonden, ambachtelijke binnen- en buitenlandse kazen, zonder de klassiekers uit het oog te verliezen. En wat toevallig niet voorradig is in het assortiment, kan probleemloos besteld worden. Laten degusteren is trouwens de beste manier…

DELI ROMA

Het aanbod van Déli Roma spreekt voor zich: verzorgde salades, luxueus belegde broodjes, een uitgelezen charcuterieaanbod en een brede waaier aan kaasspecialiteiten, met als uitschieters als de Achelse Blauwe en een puike selectie aan Franse en Italiaanse kazen. Tom vermeldt trots dat alle pasta’s…

FIJNBAKKERIJ LETERME

Al enkele jaren wordt Fijnbakkerij Leterme door Gault&Millau naar voor geschoven als een van de beste patisserieën van het land. Terecht. Naast een bovengemiddeld aanbod aan brood vind je hier ook een ruime keuze aan verfijnde patisserie. Frederik gaat voortdurend op zoek naar nieuwe

FRUITPALEIS

Bij Fruitpaleis in Knokke kan je niet voorbij zonder even een blik op de uitgestalde goederen te werpen. Zoveel verschillende soorten sla, tomaten, appelen en aardappelen… hier is diversiteit troef. Het aanbod telt zowel producten van dichtbij als wereldwijd. Als het niet voorradig is, kan je…

GRAPPE DE RAISINS

Op twee generaties tijd is Grappe de Raisins geëvolueerd van een groente- en fruitwinkel tot een gerenommeerde delicatessenzaak waar je ook kaas, charcuterie en verse bereidingen vindt. Alleen de A-merken krijgen een plaatsje in deze kwaliteitszaak. In Grappe de Raisins vindt men een mooi aanbod van…

GROENTEWINKEL VAN DER VOORDE

Opgestart als een superette, is Groentewinkel Van Der Voorde vandaag uitgegroeid tot een gespecialiseerde groente- en fruitwinkel met bijhorende traiteurzaak. Toppers zijn de huisgemaakte schotels en salades De saladebar is een van de succesnummers van de zaak. De inhoud varieert van periode tot periode,

HET VERSHUISJE

Als het vers moet zijn, dan ben je in hier aan het juiste adres. Tot zover dekt de vlag absoluut de lading, maar het verkleinwoord ‘huisje’ doet deze indrukwekkende overdekte markt niet meteen eer aan. Stephanie De Cock heeft de kleine delicatessenwinkel die ze overnam laten evolueren tot een prachtig ingerichte

IN DE VISMIJN

Voor verse vis kun je terecht in de gezellige viswinkel van de familie Kindt. Je hoeft je daarvoor niet eens te verplaatsen, want vader Pascal trekt drie dagen per week op ronde om het mooie assortiment rond te brengen. Je vindt hier dus vooral Noordzeevis en schelp- en schaaldieren – dankzij de leefbak kun je hier

KEURSLAGER DE LAET & VAN HAVER

Keurslager De Laet & Van Haver is al jaren een begrip in de wijde omgeving van Antwerpen. Zijn reputatie heeft Luc De Laet vooral te danken aan zijn expertise op het vlak van dry-aging. Het vlees is afkomstig van dieren die hij zelf aankoopt en importeert: vrouwelijke dieren die hooguit twee keer gekalfd hebben…

KEURSLAGER DE LAET & VAN HAVER

Keurslager De Laet & Van Haver is al jaren een begrip in de wijde omgeving van Antwerpen. Zijn reputatie heeft Luc De Laet vooral te danken aan zijn expertise op het vlak van dry-aging. Het vlees is afkomstig van dieren die hij zelf aankoopt en importeert: vrouwelijke dieren die hooguit twee keer gekalfd hebben…

KEURSLAGERIJ VANNIEUWENHUYSE

Hier zijn charcuterie en salades allemaal zelfbereid en gehakt, worsten en préparé worden dagvers bereid. Bruno is – terecht – trots op z’n rundvlees: naast een uitgebreid assortiment Belgisch Witblauw biedt hij je ook buitenlands rundvlees zoals Simmental, Rubia Gallega, Australian en Wagyu aan…

KLASSESLAGER VERMEULEN

Klasseslager Vermeulen is altijd een mooie zaak geweest maar toen Filips broer Gerd, die naast de beenhouwerij een café openhield, besliste om te verhuizen, kwam dat pand vrij en zagen Filip en Petra plots mogelijkheid om hun winkel uit te breiden. De verbouwingen duurden net geen jaar. Maar nu is…

KOK OU VI(N)S

Vishandel en traiteur Kok Ou Vi(n)s gebruikt vanzelfsprekend dagverse producten. Alle gerechten worden er met liefde en passie bereid. Populair zijn de plateaus met fruits de mer en verse kreeft. Een andere topper is de huisbereide eendenleverpastei. Je kan ook kiezen uit verschillende buffetten…

LAMON TRAITEUR

Voor het eerst sinds 1874 wordt deze zaak niet langer gerund door een Lamon. Ex-Ter Duinen Mathieu Vanneste werkte er zeven jaar voor hij in 2015 de zaak overnam. In de keuken heeft hij een ex-student van Ter Groene Poorte naast zich en beide jonge koks stuwen elkaar vooruit naar vernieuwende…

PATISSERIE DE MARÉ

Patisserie De Maré vormt sinds vele decennia een huis van vertrouwen in Knokke en wijde omgeving. De zaak wordt reeds 20 jaar uitgebaat door Wieland Baert en An Baute, een dynamisch koppel dat zich focust op kwaliteit en vakmanschap. Het patisseriegedeelte laat zich nog het best omschrijven als…

PATISSERIE DELEU

Meer dan honderd jaar, dat is hoe lang deze patisserie ondertussen al bestaat. Ongeveer twintig jaar geleden werd de bloeiende zaak, gelegen in het hartje van Aarschot, overgenomen door Pieter en Kevin. Deze enthousiaste warme bakkers zorgen elke dag voor vers brood én huisbereide patisserie

PATISSERIE DELREY

Al meer dan 60 jaar is DelRey een waar paradijs voor de ware chocoladeliefhebber! Het team van de Oostendse zaakvoerder Bernard Proot en zijn vrouw Anne Seutin bestaat uit de allerbeste chocolatiers-patissiers. Elke dag worden in het eigen atelier overheerlijke ambachtelijke pralines, koekjes

PATISSERIE TEAROOM LINTS

Al meer dan twintig jaar zijn warme bakker Eddy Van Tittelboom en zijn vrouw Kathleen samen in de weer om hun bakkerij in goede banen te leiden. Naast het atelier en de winkel kunnen klanten hier ook terecht voor een ontbijt, een lunch of een gebak in het verbruikerssalon. Na al die jaren staan kwaliteit en

POL DEPLA CHOCOLATIER

In 2016 trok Pol Depla naar Costa Rica en leefde er een week bij cacaoboeren en raakte gefascineerd door hoe zij met primitieve middelen toch fantastische chocolade weten te maken. Hij stelde er ook vast dat de cacaoboeren ondanks hun vakkennis en passie nauwelijks rondkomen Daarom zal hij samen met…

QUINTA DAS VINHAS

Deze zaakvoerders gaan zelf naar Spanje en Portugal op zoek naar wijnboeren die nog met hart en ziel hun wijngaarden beheren en dat proef je. Door de rechtstreekse import garanderen ze de beste kwaliteit aan de beste prijs. Je vindt hier ook delicatessen uit Spanje en Portugal. Door dit aanbod is het mogelijk om

SLAGERIJ DIERENDONCK

Enthousiasme. Indien er één woord de sfeer in Slagerij Dierendonck kan samenvatten dan is het inderdaad geestdrift. In de welgevulde koeltoog zie je verrassend veel verschillende rundrassen. Een stoere rundkop die elke bezoeker recht in de ogen staart is een ander attractiepunt. De doorkijk naar

SLAGERIJ SAERENS

Tijdens de verbouwingen in 2015 werd geïnvesteerd in een gloednieuw atelier met onder meer een hypermoderne koelcel. Daardoor kan het team van Andy het rundvlees voortaan ook dry-agen. Een logische investering: in Slagerij Saerens wordt het vlees nog in karkassen geleverd om te worden…

SLAGERIJ-TRAITEUR BREUGHEL

Op 10 januari 2004 openden Bart Callens en Annelies Clincke voor de eerste keer de deuren van hun Slagerij-traiteur Breughel. Ondertussen is de zaak uitgegroeid tot een echte kwaliteitsslagerij met een vast cliënteel. Voor het varkensvlees kiest Bart resoluut voor Duroc D’Olives van Belgische…

SLAGERIJ-TRAITEUR KOEN EN VEERLE

Twee jaar geleden werd de winkel van Koen en Veerle ingrijpend verbouwd en uitgebreid. Ook het assortiment panklare bereidingen, dagschotels met vlees of vis en verschillende aardappel- en pastabereidingen werd groter. Charcuterie en dagverse salades worden in de eigen ateliers bereid. Bij het atelier…

SLAGERIJ-TRAITEUR VANDYCKE

Slagerij-Traiteur Vandycke is sinds vele jaren een gevestigde waarde in het centrum van Knokke. De zaak wordt gerund door Ivan Vandycke en zijn vrouw Hilde Van Belleghem. Het rundvlees – Belgisch Witblauw – wordt gekweekt in het rundbedrijf van Hildes broer. Weinig verwonderlijk dat Vandycke naam

SLAGERIJ-TRAITEUR VERMEERSCH

Mark Vermeersch en zijn vrouw Kathleen Willaert hebben hun beenhouwerij op een kleine twintig jaar tijd omgeturnd tot een populaire slagerij-traiteur met verleidelijk aanbod. Mark houdt graag de touwtjes stevig in handen en kiest altijd zijn eigen slachtrunderen uit. Ontbenen en versnijden gebeurt…

SLAGERIJ UYTTERSPROT-SAEYS

Zaakvoerder Hedwig Uyttersprot behaalde in de loop van zijn carrière al talloze prijzen tijdens slagerswedstrijden in binnen- en buitenland. Het zegt alles over de kwaliteit van het vlees dat je hier kan kopen. En dat geldt dan in eerste instantie voor de bijzonder lekkere, dagverse witte en zwarte pensen

SLAGERIJ VAN DE WALLE

Hier is vlees van topkwaliteit de specialiteit van het huis, met lamsvlees van eigen kweek als absoluut prijsbeest. Runderen, varkens en kalfjes worden gehaald bij bevriende kwekers. Vader Paul en zoon Ruben kiezen ter plaatse de beste beesten uit, waarna ze in hun privéslachthuis worden geslacht, versneden en…

TRAITEUR BLOMMEN

Bij Traiteur Blommen staan de versheid van het product en klantvriendelijkheid centraal, mede dankzij een team van bekwame medewerkers. In de traiteurszaak kan je naast een uitgebreid gamma charcuterie, kazen (waaronder kazen van kaasmeester Van Tricht), diverse broodsoorten, huisbereide slaatjes e…

TRAITEUR PHILIPPE

Traiteur Philippe in Alken is een uitgelezen adres voor fijnproevers. In zijn atelier bereidt Philippe Lowette een gevarieerd aanbod culinaire hoogstandjes. Traiteur Philippe biedt dagverse vis, lekkere dagschotels met vis en vlees, overheerlijke pasta’s, belegde broodjes en gewassen mosseltjes. Daarnaast is er…

VANDYCKE

In 2014 opende slagerij-traiteur Vandycke een tweede vestiging. Hier wordt een ruim aanbod aan bereide gerechten verkocht, handig verpakt per persoon. Je kan hier een heel assortiment lekkers vinden, van aperitief tot dessert. Daarnaast is er ook een ruim aanbod delicatessen zoals wijn, kwaliteitsvolle…

BEENHOUWERIJ VANGRAMBEREN

Beenhouwerij Vangramberen is een ambachtelijk bedrijf waar kwaliteit de enige norm is. Hier betekent ambachtelijkheid: vers aankopen, vers verwerken en vers verkopen. Alle dieren worden in hun geheel aangekocht en verwerkt van kop tot staart. Alle charcuterie wordt in huis gemaakt  De beenhouwerij bestaat…

VISHANDEL BULTÉ

Visspeciaalzaak Bulté biedt al drie generaties lang de lekkerste verse vissoorten en -bereidingen. Topkwaliteit is er de norm. Martine en Hans bedienen je met de glimlach en kiezen alleen kwaliteitsvolle producten van de beste leveranciers. Dagelijks wordt er verse vis aangeleverd die in het atelier verwerkt en

VISHANDEL DE VIS

Als visboer in hart en nieren, is Dany Decroos van de Gentse Vishandel De Vis steeds op zoek naar het meest kwalitatieve visassortiment. Om die reden koopt Danny zelf rechtstreeks via de Zeebrugse visveiling aan. want enkel het allerbeste is goed genoeg. Alle aangekochte vissen worden meteen in eigen…

VISHANDEL GAETANE

Voor Wilfried Van staat, al meer dan 40 jaar in het vak; is versheid geen loos begrip: de vis komt rechtstreeks van het schip, wordt gekocht in de veiling en hier zo snel mogelijk gekuist om nadien in de etalage te belanden. In huis bevinden zich ook computergestuurde koelruimtes. Hier wordt vis met kennis…

VISHANDEL WESTHINDER

Op een steenworp van de visveiling van Zeebrugge bevindt zich Vishandel Westhinder, het uitgelezen adres voor wie op zoek is naar superverse vis, schaalen schelpdieren. De vis wordt rechtstreeks op de Zeebrugse visveiling aangekocht: dat garandeert niet enkel kwaliteit, maar ook scherpe prijzen…

WOUTERS KWALITEITSVIS

Elke dag is er bij Wouters kwaliteitsvis keuze uit 30 meeneemgerechten, een eigen pastacorner, verse dagsoepen, 20 soorten verse vis – die worden schoongemaakt en gefileerd naar wens van de klant – en heerlijke schepgerechten. Elke vrijdag en zaterdag kun je hier terecht voor huisgemaakte sushibereidingen,…

Bestel hier het laatste nummer

Zoek Winkel