Alles-uit-de-tuin-salade

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Een mengeling van verschillende slasoorten, erwtenscheuten, mosterdblad, jonge spinazie, veldsla, waterkers, eetbaar onkruid…
  • Kleine zoete tomaten in verschillende kleuren
  • Boterboontjes en sluimerwtjes, net beetgaar gekookt
  • 1 rabarberstengel, fijngesneden
  • Enkele eetl notenmengeling

Voor de vinaigrette

  • 1 dl olijfolie (de lekkerste dat je kan vinden)
  • Sap van 1/2 limoen
  • Zwarte peper en een beetje zout

 

 

 

Bereiding

  1. Verdeel alle ingrediënten heel mooi in een kom of dresseer meteen op de gepaste borden.
  2. Meng olie en limoensap en smaak af met peper en zout. Als je een sapcentrifuge bezit, kan je in plaats van limoensap ook een paar eetlepels sap van rauwe rabarber gebruiken.
  3. Besprenkel de salade net voor het opdienen met deze vinaigrette.