Avocadosoep met garnalen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 rijpe avocado’s
  • 100 g (handgepelde) grijze garnalen
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 5 dl kippenbouillon
  • 3 takjes verse munt
  • 4 lente-uitjes
  • 2 eetl avocado-olie (facultatief)
  • 1 dl volle yoghurt
  • 100 g zure room
  • Peper van de molen
  • Zeezout
  • Enkele druppels tabasco
  • Sap van 1 limoen

Bereiding

  • Schil de groene paprika en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika en de ui in stukjes.
  • Snijd de avocado’s doormidden en schep er het vruchtvlees uit. Besprenkel de avocado met het limoensap en mix vervolgens de ui, paprika, muntblaadjes en de avocado samen met de (koude) bouillon en de yoghurt in een blender. Breng de soep op smaak met peper, zout en tabasco en zet ze een uurtje in de koelkast.
  • Snipper de lente-uitjes fijn.
  • Roer de zure room goed romig met wat peper en zout.
  • Verdeel de avocado soep over 4 kommen of borden en werk af met de grijze garnalen, de lente-uitjes, enkele druppels avocado-olie en een flinke lepel zure room.

Philippe Van Den Bulck

CULINAIRE AMBIANCE

JOUW DAGELIJKSE DOSIS AAN CULINAIRE INSPIRATIE

CONTACTEER ONS

VOLG ONS

Save