Bavarois van Brusselse kaas met groene kruiden, ganzenlever, komkommer en yoghurt

 

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 komkommer
  • Getoast brood (in staafjes)
  • Zeezout fleur de sel
  • Peper van de molen
  • 1/2 limoen

     Voor de ganzenlever

  • 100 g room
  • 250 g ganzenlever
  • 5 ml cognac
  • 5 ml frambozenazijn
  • 3 g zout
  • 1 g peper
  • 2 blaadjes gelatine van 2 g

 Voor de pulp van groene kruiden

  • 250 g spinazie
  • 2 bussels waterkers
  • 50 g kervel
  • Een handvol munt, bieslook, rucola en dille
  • 200 g zeekraal
  • peper en zout

     Voor de kaasbavarois

  • 8 blaadjes gelatine van 2 g
  • 400 g brusselse kaas
  • 350 g melk
  • 100 g room
  • Peper en zout

     Voor het yoghurtsausje

  • 100 g yoghurt
  • 1/2 blaadje gelatine van 2 g

Bereiding

  • Snijd de komkommer in schijfjes en kruid met peper en zout en sap van limoen.
  • Pulp van groene kruiden. Meng alle ingrediënten voor de kruidenpulp. Kook ze in water. Mix in de blender of de keukenrobot tot pulp en kruid met peper en zout.

Ganzenlever

  • Warm de room en de cognac op, voeg de ganzenlever toe, peper en zout en frambozenazijn, voeg de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe en giet in vormpjes, laat nadien opstijven. Je kan de ganzenlever in de vormpjes best even diepvriezen. Zo komt de ganzenlever nadien makkelijker uit de vormpjes.

Kaasbavarois

  • Warm de melk en de kaas op, voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe en spatel er de opgeklopte room onder. Giet nadien in vormpjes.

Yoghurtsausje

  • Warm de yoghurt even op, voeg er de geweekte en uitgeknepen gelatine bij en laat afkoelen.

Presentatie

  • Schik enkele komkommerschijfjes op het bord. Leg daarop de opgesteven kaasbavarois. Leg er een staafje getoast brood bovenop. Werk af met enkele drupjes van de groene kruidenpulp, de ganzenlever en de yogurtsaus.