Bavarois van verse kaas met rode vruchten

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g verse kaas
  • 80 g griessuiker
  • 1 dl room
  • 5 cl room om de gelatine in te smelten
  • 1 gelatineblaadje (3 g)
  • 1 leeggeschraapte vanillestok
  • 5 cl honing
  • 150 g gemengde rode vruchten (braambessen, aardbeien, frambozen, cassis, aalbessen)
  • 4 muntblaadjes als afwerken

Bereiding

  • Klop de room 3/4 stijf met de griessuiker en de geschraapte vanillestok.
  • Klop de verse kaas stevig op.
  • Week het gelatineblaadje in ijskoud water, warm de 5 cl room lichtjes op. Pers het gelatineblaadje goed uit en smelt het in de warme room (van het vuur).
  • Meng de room met de verse kaas en spatel er de opgeslagen room met de vanille onder.
  • Verdeel de bavarois over 4 vormen ( je kan deze best bedekken met plastic folie, zo kan je ze nadien gemakkelijk uitstorten), plaats ze min. 2 uur in de koeling.
  • Spoel de rode vruchten en ontdoe ze van eventuele blaadjes of takjes.
  • Warm de honing lichtjes op in een pannetje en voeg er de rode vruchten aan toe, laat de vruchten ‘smelten’ in de honing (maar maak er geen confituur van). Laat ze afkoelen.
  • Stort de bavarois uit en omring ze met de vruchten en de vrijgekomen jus.
  • Werk af met een muntblaadje en dien op!