Bladerdeegkoekjes met bieslook

Ingrediënten

 Voor ongeveer 24 koekjes

  • 1 busseltje bieslook
  • 1 vel bladerdeeg
  • 80 g pijnboompitten
  • 125 g roomkaas
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 2 knoflookteentjes
  • Zeezout en peper van de molen

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan (zonder vetstof) en laat ze afkoelen.
  2. Snipper de bieslook fijn. Rasp de knoflook bij de roomkaas en meng met de lichtjes geroosterde pijnboompitjes en de bieslook. Breng op smaak met wat zeezout en peper van de molen.
  3. Strijk een laagje van de bieslook-roomkaas over het vel bladerdeeg en bestrooi met de geraspte parmezaan. Rol het bladerdeeg op en snijd er schijven van ongeveer 1 cm. dikte af. Schik de schijven op een bakplaat en verwarm de oven voor op 180°C
  4. Bak de bieslookkoekjes in circa 15 à 20 minuten goudbruin in de hete oven.
  5. Laat ze afkoelen op een rooster.