Brownie met ijs van witte chocolade en bessen

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de brownie

  • 100 g ei
  • 140 g suiker
  • 85 g chocolade
  • 130 g boter
  • 50 g bloem

Voor het ijs

  • 1/2 l room
  • 1/2 l melk
  • 1 vanillestok
  • 100 g witte chocolade
  • 200 g eierdooiers
  • 165 g suiker

 

Voor de afwerking

  • Aalbessen
  • Blauwe bessen
  • Gedroogde veenbessen
  • Verse veenbessen
  • Duindoornbessen
  • Anijsblad of munt (optioneel)

Bereiding

  1. Snijd de vanillestok doormidden en schraap de zaadjes los.
  2. Breng de melk, room, vanillezaadjes en witte chocolade aan de kook en laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de eierdooiers samen met de suiker los tot een luchtige massa. Meng dit alles en draai het geheel af in de ijsmachine.
  3. Maak de brownie. Klop de eieren los met de suiker. Smelt de chocolade en boter au bain marie en meng daarna alles met de bloem. Stort het mengsel uit in een ingeboterde ovenschaal en bak gedurende 25 minuten in een oven op 175°C.
  4. Haal de brownie uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de brownie in grove stukken. Schik hier verschillende bessen en het ijs op. Werk eventueel af met anijsblad of munt.