Cannelloni van gerookte zalm met erwtenpesto, slaatje van prei en dressing

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g gerookte zalm
  • 300 g erwten
  • 2 preistengels (alleen het witte gedeelte)
  • 4 takjes venkelgroen
  • 1 busseltje basilicum (120 g), gespoeld en gedroogd
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels geraspte parmezaan
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten

Bereiding

  • Doe de basilicum, knoflook, parmezaan, pijnboompitjes en olijfolie in een blender en mix tot een grove massa. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
  • Blancheer de erwtjes in kokend gezouten water gedurende 3 a 4 minuten en verfris ze onder koud stromend water.
  • Meng de erwten met de pesto.
  • Schik de plakjes gerookte zalm op plasticfolie en schep er de erwtenpesto op. Rol de plakjes zalm op en vorm er 4 cilinders van. Plaats ze in de koeling.
  • Snijd de preistengels doormidden in de lengte en spoel ze indien nodig. Gebruik enkel het witte gedeelte van de prei. Snijd de prei vervolgens in fijne ringen.
  • Pluk de venkeltakjes en meng dit bij de prei. Kruid met peper en zout, en druppel er wat olijfolie over.
  • Serveer de zalmrolletjes met het preislaatje en een yoghurtdressing.

Recept geschreven door Philippe Van Den Bulck