Cannelloni van meritus ganzenlever, salsa van zuur en zoet en tempura van selder

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 zeer dunne sneetjes groothoofdkogel van meritus-rundvlees
  • 8 sneetjes ganzenlever
  • 8 blaadjes selder
  • Bloem en water
  • 4 eetl perensiroop
  • 2 eetl balsamico
  • Peper en zout
  • Boter

     Voor de salsa

  • 80 g komkommer
  • 80 g rammenas
  • 80 g pastinaak
  • 50 g radijs
  • 80 g peer
  • 80 g mango
  • Scheutje olijfolie
  • Sap van een limoen

 

 

Bereiding

  • Snijd de ingrediënten voor de salsa in brunoise en meng ze met olijfolie en het limoensap.
  • Doe de salsa in een metalen ringetje. Rol de sneetjes ganzenlever samen op met het rauwe Meritusvlees tot een rolletje en kruid ze met grof zout en peper. Leg de rolletjes bovenop de salsa.
  • Kook de perensiroop samen met de balsamico voor de helft in.
  • Bereid de tempura van selder: wentel de blaadjes van de selder in een mengsel van bloem en water en bak ze in twee keer in frituurvet op een temperatuur van 170°C. Kruid de tempura met grof zout en leg bovenop de salsa.
  • Garneer met een lijntje gekookte perensiroop.