Carbonara maison

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g tagliatelle con tartufo (met truffel)*
  • 25 cl ingekookte kippenbouillon
  • 30 cl room
  • 100 g Parijse champignons
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 10 à 15 g truffel (facultatief)
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 4 kwarteleitjes
  • Peper en zout
  • Enkele sprietjes bieslook
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • Crumble van gerookt spek (facultatief)

Bereiding

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte.
  2. Bak de spekblokjes in een pan met antikleeflaag. Laat uitlekken op keukenpapier en doe ze daarna in de saus.
  3. Stoof de champignons aan met de sjalotsnippers. Breng op smaak met peper en zout. Voeg ze tevens toe aan de saus.
  4. Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Warm de saus opnieuw op. Doe er eventueel wat geraspte truffel bij.
  6. Laat de pasta uitlekken. Dresseer op het bord. Overgiet met de saus. Splits de kwarteleitjes en zet een schaaltje met dooier op de pasta. Werk af met  bieslook en geraspte parmezaan en eventueel wat crumble van gerookt spek.