Cheesecake met mascarpone en citroen

Ingrediënten

Voor 1 taart van 24 cm diameter

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 500 g mascarpone
  • 75 g griessuiker
  • 1 eetl fijne bloem
  • 1 ei
  • 1/2 koffiel natuurlijk vanille-extract
  • Geraspte schil van 1/2 bio citroen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het kruimeldeeg uit in een taartvorm van circa 24 cm. Prik het deeg in met een vork en druk de randen goed aan. Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de vorm op met bakbonen of rijst. Bak het deeg blind in circa 15 minuten. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak het deeg nog een 5-tal minuten verder.
  2. Klop de mascarpone romig met de bloem, het ei, de suiker, het vanille-extract en de geraspte citroenschil.
  3. Vul de taartbodem op met de mascarponevulling en strijk de vulling glad.
  4. Zet de temperatuur van de oven op 170°C en bak de taart in circa 35 minuten goudbruin. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast alvorens ze te serveren.