Salade van kreeft met karnemelk en appel

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 6 stengels citroengras (waarvan 2 voor decoratie)
  • 1 fles wodka
  • 1 fles tonic
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • Citroengraswodka (zie bereiding hierbij)
  • IJsblokjes
  • 3 limoenen
  • 1/2 komkommer

Bereiding

  1. Snijd 4 stengels citroengras over de lengte in zonder ze door te snijden.
  2. Laat de stengels citroengras bij voorkeur 2 weken trekken in de wodka.
  3. Snijd de komkommer in flinterdunne schijfjes en voeg de komkommer bij de tonic.
  4. Snijd de 2 overige stengels citroengras in kleine stukjes en plet ze in een vijzel met de rietsuiker (reken 1/2 citroengrasstengel + 1 eetlepel rietsuiker per te serveren cocktail)
  5. Spoel de limoenen schoon en snijd ze in 8 partjes.
  6. Doe telkens 1 eetlepel van de citroengras-mengeling in een glas, verdeel limoenpartjes over de glazen en plet alles lichtjes met een stamper. Vul de glazen voor 1/3 met verbrokkeld ijs en voeg per glas 5 cl van de citroengraswodka toe. Leng aan met tonic. Plaats in ieder cocktailglas een citroengrasstengel en serveer.