Croque madame met pastrami en radicchio

Ingrediënten

Voor 1 croque

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 1 dl melk
  • Een handvol geraspte parmezaan
  • 2 sneetjes brood
  • Extra boter om te bakken
  • Enkele sneetjes pastrami
  • Een bosje peterselie
  • Een bosje bieslook
  • Een bosje dille
  • Een scheutje olijfolie
  • 1 theel mosterd
  • 1 ansjovisfilet
  • Enkele blaadjes radicchio, in reepjes gesneden
  • 1 ei

Bereiding

  1. Smelt de boter in een klein steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer goed. Laat even garen en voeg dan de melk toe. Roer goed en laat inkoken tot een dikke bechamelsaus. Haal van het vuur en voeg de parmezaan toe. Zet apart.
  2. Mix de peterselie, bieslook en dille mat olijfolie, mosterd en ansjovis tot een gladde pasta.
  3. Bestrijk de sneetjes brood aan één kant met boter (dit worden de buitenkanten). Bestrijk één snee aan de binnenkant met de bechamel.  Schep hier het kruidenmengsel (laat 1 eetlepel over) op en werk af met de pastrami. Dek af met de tweede snee brood.
  4. Steek eventueel cirkelvormig uit met een ronde steekvorm. Bak beide kanten mooi goudbruin.
  5. Roerbak de radicchio kort en voeg de rest van het kruidenmengsel toe.
  6. Bak een spiegelei.
  7. Werk de croque af met het spiegelei en de radicchio.