degustatieplankje van brusselse kaas

 

Ingrediënten

  • voor 4 personen
  • voor de crème brûlée van brusselse kaas
  • 120 g melk
  • 20 g room
  • 2 eidooiers
  • 120 g brusselse kaas
  • voor de panna cotta van brusselse kaas en espuma van watermeloen
  • 100 g room
  • 100 g brusselse kaas
  • 1 blaadje gelatine van 2 g
  • 200 g gazpacho
  • voor de espuma van watermeloen
  • 5 dl sap van watermeloen
  • 4 blaadjes gelatine van 2 g
  • 4 bolletjes van diepgevroren watermeloen (decoratie)

 

 

 

 

Bereiding

  • De crème brûlée (schaaltje)1 Breng de melk aan de kook, voeg de Brusselse kaas toe.2 Meng de eierdooiers met de room en voeg bij de Brusselse kaas.3 Giet het mengsel in schaaltjes en gaar ze au bain-marie in de oven op 110 °C, gedurende 15 minuten.4 Breng met de bunsenbrander een korstje aan. Panna cotta van Brusselse kaas en espuma van watermeloen (glaasje)1 Panna cotta. Warm de room op, voeg de Brusselse kaas erbij en de geweekte en uitgeknepen gelatine.2 Espuma. Meng het sap van de watermeloen met de geweekte en uitgeknepen gelatine. Giet in een espumafles met 2 gaspatronen.3 Giet de panna cotta in de glaasjes en laat opstijven. Breng hierop de gazpacho aan. Eindig met de espuma van watermeloen. Werk af met een bolletje diepgevroren sap van watermeloen.