Eend in koffie met witloof

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 eendenfilets
  • 8 stronkjes grondwitloof
  • Olie om te bakken
  • Peper en zout
  • 1 bussel verse koriander

 

Voor de marinade

  • 1 dl koffie Java  Papua New Guinea-Sigri estate
  • 1 dl sojasaus
  • 2 eetl honing
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk gember van 3 cm, fijn geraspt
  • Zwarte peper grof gemalen

Bereiding

  1. Meng alles voor de marinade in een brede kom. Smaak af met zwarte peper. Leg de eendenfilets hierin en laat een paar uur marineren.
  2. Snijd ondertussen het witloof in grove stukjes. Hak ook de koriander, maar niet te fijn.
  3. Haal de eendenfilets uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een beetje olie in een pan. Bak de filets mooi bruin rondom. Bak de filets verder in een oven op 125°C gedurende ca. 10 minuten, tot ze roze zijn vanbinnen. Bak ondertussen het witloof 2 tot 3 minuten in wat olie mooi bruin, maar nog krokant. Blus met een beetje marinadevocht. Smaak af met koriander.
  4. Verdeel het witloof over de borden. Snijd de eend in dunne sneetjes. Schik  de eend op het witloof.  Een leuk voorgerecht.