Gebakken aardappel met verse bieslookkaas

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 busseltje bieslook
  • 4 grote ovenaardappelen (bijvoorbeeld bintje)
  • 300 g verse geitenkaas
  • 1 citroen
  • 1 mespunt chiliflakes
  • Peper van de molen, zeezout
  • ca.3 eetlepels extra vierge olijfolie

Bereiding

  1. Spoel de aardappelen grondig schoon en droog ze goed af.
  2. Snijd de aardappelen kruislings in met een mesje en verpak ze individueel in aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op 220°C en bak de aardappelen gaar in de hete oven in circa 45 minuten.
  3. Mix de verse geitenkaas romig en meng hem met de fijngesnipperde bieslook, de olijfolie,  een weinig geraspte schil van de citroen en enkele druppels citroensap naar smaak. Breng op smaak met de chilivlokken, peper van de molen en zeezout.
  4. Plooi de aluminiumfolie van de aardappelen om en duw de aardappelen lichtjes open, vul ze op met de geitenkaas. Serveer met een frisse salade als lichte lunch of als bijgerecht.