Gegrilde aardappelspiesjes met luchtige knoflookmayonaise

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 800 g krielaardappelen
  • 1 groene paprika
  • 250 g witte champignons
  • Enkele eetl olijfolie
  • 1 ei
  • 2 dl druivenpitolie
  • 4 teentjes knoflook, ontkiemd
  • 1 eetl mierikswortelpasta
  • 2 eetl citroensap
  • 1 mespunt gerookte-paprikapoeder
  • Peper van de molen
  • Zeezout

Bereiding

  1. Blancheer de knoflook zacht in circa 3 minuten in kokend, gezouten water en verfris in koud water. Laat de knoflook goed uitlekken.
  2. Breek het ei in een mixbeker en voeg de knoflook, het citroensap, de mierikswortelpasta en de druivenpitolie toe. Kruid met peper en zout en plaats de mixerstaaf op de bodem van de beker. Haal de mixerstaaf al mixend langzaam naar boven toe om een emulsie te bekomen.
  3. Spoel de aardappelen grondig (niet schillen) en kook ze 10 minuten voor in kokend, gezouten water. Laat de aardappelen afkoelen en snijd ze in twee.
  4. Snijd de champignons doormidden en snijd de paprika in stukjes van ongeveer 2 op 2 cm.
  5. Steek de aardappelen, de champignons en de paprika afwisselend op metalen spiezen en bestrijk ze met olijfolie.
  6. Gril de aardappelspiesjes op de barbecue over een matige hitte en draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen.
  7. Kruid de aardappelspiesjes met zeezout en paprikapoeder. Serveer ze met de knoflookmayonaise.