Gegrilde lamskoteletjes met Griekse pasta, geroosterde suikererwten en munt

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 à 12 lamskoteletten (± 170 g p.p.)
  • 250 g Griekse pasta (kritharaki)
  • 400 g suikererwten (sugar snaps)
  • 4 takjes verse munt
  • 1 bio-citroen
  • 2 eetl Griekse yoghurt
  • 1 eetl arachideolie
  • 7 eetl olijfolie
  • Gemalen chilipeper van de molen
  • Peper van de molen, zeezout

 

Voor de hollandaise

  • 5 eierdooiers
  • 125 g kreeftenboter
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 eetl melk
  • Peper en zout

Voor de karnemelkjus

  • 250 ml ongezoete karnemelk
  • 50 g room
  • 10 g mierikswortel
  • 3 limoenen
  • 1 mespunt fleur de sel

Voor de bevroren wolk van appel

  • 5 grannysmithappels
  • 1 eetl bubble-poeder van Sosa

Bereiding

  1. Kook de Griekse pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en verfris onder koud stromend water.
  2. Rasp de schil van de bio-citroen en meng dit met 5 eetlepels olijfolie, pers het sap van de helft van de citroen erbij en kruid met chilipeper van de molen en zeezout.
  3. Snipper de munt fijn en meng de munt met de Griekse yoghurt, 2 eetlepels olijfolie, enkele druppels citroensap en breng op smaak met peper van de molen en zeezout.
  4. Kruid de lamskoteletten met peper van de molen en zeezout en bestrijk ze met wat olijfolie. Verhit een grillpan op het vuur en gril de lamskoteletten aan beide zijden.
  5. Warm de Griekse pasta op in een scheutje olijfolie en meng er de Griekse yoghurt door.
  6. Verhit een wokpan op een hevig vuur met een scheutje arachideolie en bak de suikererwten gaar, roer ze af en toe om zodat ze gelijkmatig garen en kruid ze met peper en zout.
  7. Verdeel de Griekse pasta over de borden, schik er de suikererwten en de lamskoteletten bij en druppel de citroenvinaigrette over de lamskoteletjes.