Gekonfijte eendenbout

Ingrediënten

  • 4 eendenbouten, schoongemaakt en
  • eventueel gepekeld
  • 800 g ganzenvet
  • 6 laurierblaadjes
  • 5 takjes tijm
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 anijssterren
  • Peper

 

 

Bereiding

  • Kruid de eendenbouten met peper en zout en bak ze rondom aan in wat ganzenvet.
  • Verwarm de oven voor op 90°C. Warm de rest van het ganzenvet op tot het vloeibaar wordt.
  • Plet de knoflookteentjes. Doe de eendenbouten in een ovenschaal en schik er de tijm, laurier, steranijs en knoflook bij, overgiet alles met het ganzenvet tot de bouten onder staan.
  • Zet de eendenbouten in de oven en laat ze circa 3 uur zachtjes konfijten. Ze zijn gaar wanneer het vlees gemakkelijk van het been loskomt.
  • Serveer de eendenbouten met bijvoorbeeld met gekookte krielaardappeltjes of puree-aardappelen, lekker met gekonfijte jonge wortel en sjalot.