Gelaagd gebakje van kokos, limoen en witte chocolade

Philippe Van den Bulck

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g mascarpone
  • 5 eidooiers
  • 2 limoenen
  • 2 + 1 dl kokosmelk
  • 8 soldatenkoeken (delacre)
  • 140 g fijne griessuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 120 g witte chocolade in kleine stukjes
  • 2 dl room
  • 2 g gelatine (1 blaadje)

Bereiding

  1. Was en schil de limoenen en snijd de schil in zeer fijne reepjes, gebruik eventueel een zestesnijder.
  2. Pers het limoensap en voeg er 1 dl kokosmelk aan toe, verwarm lichtjes de kokosmelk met het limoensap en voeg er 1 blaadje geweekte en uitgeperste gelatine aan toe, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Klop de eidooiers schuimig met de suiker en de vanillesuiker, het volume moet bijna verdubbeld zijn, voeg nu de kokosmelk en het limoensap toe aan de eidooiers en meng vervolgens de mascarpone onder het geheel.
  4. Dompel de koeken in de resterende 2 dl kokosmelk en schik ze in een schaal. Verdeel de helft van de mascarponecrème erover en herhaal met de koeken. Bestrijk weer met een laag mascarponecrème en zet alles ongeveer 20 minuten in de diepvries.
  5. Verwarm de room en smelt hierin de witte chocolade.
  6. Neem de schaal uit de diepvries en overgiet met de (lauwe) witte chocoladecrème, plaats de schaal in de koelkast en laat het geheel minimum 3 uur opstijven.
  7. Bestrooi met geraspte witte chocolade en sprenkel er wat limoenzeste over net voor het serveren.