Gele gazpacho met grijze garnalen en kaviaar

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 gele paprika’s, zaadjes verwijderd
  • 500 g gele kerstomaatjes
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 1 gele courgette
  • Ca. 4 dl groentebouillon
  • 80 g  handgepelde grijze garnalen
  • 20 g kaviaar of lompviseitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes dragon
  • 4 eetl wittewijnazijn
  • 3 eetl extra vierge olijfolie
  • Peper van de molen, zeezout

 

Voor de hollandaise

  • 5 eierdooiers
  • 125 g kreeftenboter
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 eetl melk
  • Peper en zout

Voor de karnemelkjus

  • 250 ml ongezoete karnemelk
  • 50 g room
  • 10 g mierikswortel
  • 3 limoenen
  • 1 mespunt fleur de sel

Voor de bevroren wolk van appel

  • 5 grannysmithappels
  • 1 eetl bubble-poeder van Sosa

Bereiding

  • Was de gele courgette en snijd de schil tot op 0,5 tot 1 cm af, snijd de gele courgetteschil in kleine stukken, besprenkel met olijfolie en kruid met wat zeezout en laat dit 10 minuten marineren.
  • Snijd de paprika in kleine stukjes.
  • Mix de maïs, paprika, gele courgette, knolfook en de kerstomaatjes samen met de helft van de groentebouillon tot een gladde soep en leng aan tot de gewenste dikte met de rest van de groentebouillon. Smaak af met de wittewijnazijn, olijfolie, peper en zout en zet alles minstens 2 uur in de koelkast.
  • Snipper de dragonblaadjes fijn.
  • Verdeel de gazpacho over 4 kommetjes en garneer met de grijze garnalen, de kaviaar en de dragon.