Salade van kreeft met karnemelk en appel

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 sjalotten
  • 3 dl water
  • 1 dl natuurazijn
  • 100 g suiker
  • 200 g aardappelen, bintjes

 

  • 1/2 dl olijfolie
  • 1 eetl boter
  • Zout
  • 100 g gerookt spek, in kleine blokjes gesneden
  • Gemengde kruiden volgens beschikbaarheid

Bereiding

  1. Schil de sjalotten en snijd ze in de lengte middendoor. Haal de sjalotten voorzichtig uiteen. Breng water, azijn en suiker aan de kook en laat het kookvocht afkoelen. Doe de sjalotten in het pekelvocht. Laat minstens een paar uur trekken of liefst een nacht.
  2. Schil en kook de aardappelen gaar. Pureer ze en breng ze op smaak met olijfolie, boter en zout.
  3. Bak het spek mooi krokant en laat uitlekken.
  4. Schik wat van de puree in de sjalotten-schaaltjes’ en bestrooi met spek en mooie kruiden.