Gevulde lamsbout

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • Een ontbeende lamsbout van 1,5 kg
  • 200 g kalfsgehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1/2 kleine gekonfijte citroen, fijngehakt
  • 50 g zwarte olijven, fijngehakt
  • 2 eetl fijngehakte rozemarijn
  • Grof gemalen zwarte peper
  • Zeezout
  • Keukentouw

Bereiding

  1. Snijd de lamsbout open en leg hem op het werkvlak.
  2. Meng het gehakt met sjalot, look, citroen, olijven en rozemarijn. Smaak af met peper en zout.
  3. Kruid de lamsbout met peper en zout. Verdeel het gehakt over het lamsvlees.
  4. Rol de bout op zo strak mogelijk. Bind de lamsbout op met keukentouw. Kruid de bout aan de buitenkant met peper en zout.
  5. Bak de bout in de oven op 175°C tot het een kerntemperatuur heeft van 56-58°C.
  6. Haal de bout uit de oven en laat het vlees onder aluminiumfolie een 10-tal minuten rusten.
  7. Snijd het vlees in plakjes en serveer eventueel met een lekkere couscous en tomatensaus.

Gerecht geschreven door: Christer Elfving