Gewokte kippenreepjes met sluimererwtjes en mosterdzaad

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 kippenborsten
  • 200 g sluimererwtjes
  • 100 g sojascheuten
  • 1 eetlepel bruine mosterdzaadjes
  • 1 eetlepel gele mosterdzaadjes
  • 200 g eiernoedels

 

   

Voor de marinade

  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel rijstazijn (of gebruik witte wijnazijn mocht je die niet vinden)
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  • Snijd de kippenborsten in heel fijne reepjes met een scherp mes.
  • Marineer de kippenreepjes in de sojasaus, sesamolie, gesnipperde knoflook en de rijstazijn.
  • Snijd de sluimererwten in schijfjes en blancheer ze heel kort in kokend water. Verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
  • Kook de eiernoedels gaar volgens de verpakking.
  • Bak de kippenreepjes aan in een wokpan met een weinig wokolie. Gebruik als het kan sojaolie.
  • Voeg er de sojascheuten en sluimererwtjes aan toe en tot slot de mosterdzaadjes.
  • Voeg op het laatste moment de marinade toe en bak nog even kort verder.
  • Schep de inhoud van de wok over de eiernoedels en serveer!

Recept geschreven door Philippe Van Den Bulck