Gratin van farfalle, kalfsgehakt, spekreepjes, erwtjes en witte kool

Ingrediënten

Voor 4 personen 

  • 400 g farfalle
  • 400 g kalfsgehakt
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 1/4 witte kool
  • 200 g diepgevroren erwtjes, extra fijn
  • 1 pot mascarpone
  • 100 g geraspte gruyère
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Breng water aan de kook voor de pasta.
  2. Kruid het kalfsgehakt met peper en zout. Maak er kleine balletjes van, de grootte van een dikke kers.
  3. Stoom de gehaktballetjes en de spekreepjes gedurende 10 min.
  4. Snijd de kool in fijne reepjes.
  5. Voeg zout aan het kokend water toe. Doe er de farfalle bij, de kool en de erwtjes. Wanneer de pasta beetgaar is, laat alles uitlekken.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. In een grote ovenschotel, vermeng de pasta met de groenten en het vlees. Voeg er de mascarpone bij, meng alles goed onder elkaar en kruid met peper van de molen. Strooi er de gemalen kaas over en plaats in de oven om te verwarmen en te gratineren.