Kalkoentournedos met citroenrijst en prei-kerriesaus

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kalkoenfilet van 1,2 kg
  • 150 g basmatirijst
  • 1 bio-citroen
  • 2 x wit van prei
  • 1 afgestreken eetlepel madras-kerriepoeder
  • 1 dl lichte room
  • Peper en zout
  • Boter en olie om te bakken

Bereiding

  1. Was de prei en snijd de stengel in vieren over de lengte, snijd de prei vervolgens in kleine stukjes (0,5 cm.)
  2. Stoof de prei aan in boter onder deksel (roer af en toe om). Voeg na 5 minuten de kerrie toe en stoof 3 minuten mee. Voeg de room toe en breng aan de kook.
  3. Breng de prei-kerriesaus op smaak met zout.
  4. Snijd lange repen van de kalkoenfilet (ongeveer 14 à 15 cm lang en 1,5 à 2 cm breed).
  5. Kruid de kalkoenrepen met peper en zout, rol ze op in een spiraal en steek er een houten spiesje door om ze in vorm te houden.
  6. Was de citroen en rasp de citroen met een fijne rasp. Spoel de rijst onder koud stromend water en doe de rijst in een pan met de citroenrasp, het sap van de citroen, een mespunt zout en 4,5 dl. water, breng de rijst zachtjes aan de kook en volg de aangewezen kooktijd op de verpakking.
  7. Bak de kalkoentournedos goudbruin in half boter/half olie, laat nog 4 à 5 minuten nagaren op een laag vuur.
  8. Verdeel de citroenrijst over de borden, schep de preikerriesaus erover en schik er de kalkoentournedos op.