Kinky burger

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 12 sneden rundvlees van 0,5 cm dik ( bij voorkeur uit het kleinhoofd van het wagyurund)
  • 1 dl barbecuesaus
  • 4 plakken cheddarkaas
  • 1 grote ui
  • 8 bladeren ijsbergsla
  • 4 eetl bicky-uitjes (gedroogde stukjes ui)
  • 1 zoetzure augurk in fijne plakjes gesneden
  • 4 eetl tomatenketchup
  • 4 theel mosterd
  • 50 g hoeveboter
  • Grof zout

Bereiding

  1. Leg de plakken rundvlees in de barbecuesaus en laat ongeveer een uur marineren.
  2. Schil de ui en snijd in ringen van een halve centimeter. Hou 4 ringen aan de kant als garnituur. Bak de rest van de ui op een zacht vuurtje lichtbruin in de hoeveboter en houd ze warm.
  3. Snijd de hamburgerbroodjes in twee en leg even onder de grill met de doorgesneden kant naar boven.
  4. Gril het rundvlees heel kort in een hete grillpan, zorg dat het binnenin nog sappig is. Kruid met grof zout.