Kip alla Milanese met saliepasta

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 kippenbouten
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 wortel, geschild en in fijne blokjes gesneden
  • 2 stengels witte selder, in fijne blokjes gesneden
  • Olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 blik tomatenpulp
  • Zwarte peper en zout
  • 1 pak spaghetti
  • Een handvol salieblaadjes
  • 2 eetl boter

Bereiding

  1. Kruid de kippenbouten met peper en zout. Bak de kippenbouten in wat olijfolie in een ruime gietijzeren kookpot tot ze rondom mooi bruin zien.
  2. Voeg de look en de groenten toe en draai het vuur lager. Stoof de groenten een paar minuten.
  3. Blus met witte wijn en laat de wijn een beetje inkoken.
  4. Voeg er de tomatenpulp, tijm en de rozemarijn aan toe en breng alles aan de kook. Plaats een deksel op de kookpot en draai het vuur op de laagste stand. Laat alles een uur zachtjes pruttelen.
  5. Kook ondertussen de pasta gaar (al dente ) in gezouten water. Giet de pasta af.
  6. Smelt de boter in de kookpot en voeg de salieblaadjes toe. Doe er de pasta er bij en meng goed. Houd warm.
  7. Breng de kip op smaak met peper en zout. Serveer op tafel in de kookpot en geef er de pasta bij in een mooie kom.