Klassieke waldorfsalade

Philippe Van den Bulck

Ingrediënten

  • 3 bio-appeltjes, kies liefst voor een lichtzure tot zure soort
  • 1 eetl citroensap
  • 4 selderstengels van witte voetselder
  • 4 à 5 eetlepels mayonaise
  • Een handvol walnoten
  • Een klein trosje druiven (optioneel)
  • 1 mooie kropsla

Bereiding

  • Boen de appeltjes schoon en snijd ze in blokjes, besprenkel de appelblokjes met het citroensap.
  • Schil de selderstengels met behulp van een dunschiller en snijd de selder in blokjes.
  • Rooster de walnoten even in een warme oven of in een pan en laat ze afkoelen.
  • Was de kropsla: haal voorzichtig de bladeren van de stronk en spoel ze in een ruime hoeveelheid koud water.
  • Neem slabladeren voorzichtig uit het water en schud ze droog. Gebruik hiervoor liefst geen slacentrifuge, zo vermijd je dat de blaadjes kneuzen.
  • Schik op elk bord enkele blaadjes kropsla om een ‘kuip’ te vormen.
  • Meng de appeltjes, selder en walnoten met de mayonaise en kruid eventueel bij met wat peper van de molen en zeezout. Verdeel dit over de sla en dien op.