Kotelet van hert met gewokte trompetzwam en geroosterde wintergroenten

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 koteletten van hertenvlees
  • 1/2 hokkaidopompoen
  • 1 rammenas
  • 4 grote paarse aardappelen
  • 2 zoete aardappelen
  • 400 g trompetzwammen (hoorn des overvloeds), schoongemaakt
  • 6 takjes tijm

 

  • 2 eetl oestersaus
  • 6 bosuitjes
  • 3 dl wildfond
  • 1 dl rode wijn
  • 2 laurierbladen
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 koffiel mosterd
  • 3 eetlepel room
  • Olijfolie
  • Peper van de molen, zeezout

Bereiding

  1. Snijd de pompoen, paarse aardappelen, zoete aardappelen en de rammenas in gelijke schijven van ongeveer 2 cm dik en steek ze uit met een ring.
  2. Schik de groenten in een ovenschaal en besprenkel gul met olijfolie, kruid met zeezout en peper van de molen. Verwarm de oven voor op 180°C en rooster de groenten in circa 20-25 minuten.
  3. Stoof ondertussen de sjalot glazig in een scheutje olijfolie, blus met de rode wijn en laat inkoken tot de helft. Voeg de mosterd, wildfond, 2 takjes tijm en de laurierbladen toe en laat zachtjes inkoken tot sausdikte.
  4. Strijk de koteletten in met olijfolie en gril ze op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout en laat ze eventueel nog enkele minuten verder garen in de oven.
  5. Snipper de bosuitjes fijn, verhit een scheutje olie in een wokpan en roerbak de bosuitjes met de trompetzwammen, voeg de oestersaus toe en smaak af met peper en zout.
  6. Zeef de saus en werk ze af met een scheutje room, breng op smaak met peper en zout.
  7. Schik de geroosterde groenten op de borden, schik er het hertenvlees op en verdeel de trompetzwammen op elke kotelet. Druppel de saus errond en werk af met de takje