Kroketjes van geitenkaas

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 160 g verse geitenkaas
  • 1 eetl bloem
  • 1 eiwit
  • Panko (japans paneermeel)
  • 200 g kruidensla
  • 1 gekookte rode biet (kant-en-klaar)
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 koffiel frambozenazijn
  • 1 koffiel siroop van appel of peer

 

 

Bereiding

  1. Verdeel de geitenkaas in 8 porties van 20 g. Wentel de kaasjes eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en daarna door het paneermeel. Haal ze dan nogmaals door het eiwit en tot slot door het paneermeel.
  2. Meng de kruidensla met de olijfolie en de frambozenazijn.
  3. Verhit olie in een frituurpan op 160°C.
  4. Bak de kroketjes tot ze goudgeel zijn.
  5. Serveer ze met de kruidensla, schijfjes rode biet en werk af met wat siroop.