Lamsfilet met gnocchi, duinasperges en morieltjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 lamsfilets
  • Een takje tijm
  • 8 duinasperges
  • 160 g morieljes
  • 2 teentjes look
  • 2 sjalotten
  • 4 takjes bieslook
  • 8 mini-tomaten
  • Olijfolie
  • Een handvol lavas
  • 1 dl lamsfond
  • Peper en zout
  • Een snuifje suiker
  • Nootmuskaat
  • Klontje boter

 

 Voor de gnocchi

  • 500 g aardappelpuree
  • 100 g gestoofde sjalot
  • 125 g bloem
  • 100 g parmezaan
  • 1 ei
  • Olijfolie om te bakken

 Bereiding

  • Kruid de filets met peper en zout en fijngehakte tijm. Kleur aan en zet gedurende 4 minuten in een oven op 200°C. Laat rusten.
  • Schil en kook de asperges gaar en kleur ze aan in geklaarde boter, samen met wat peper en zout en nootmuskaat.
  • Stoof de morieljes met look, fijngesneden sjalot en bieslook.
  • Ontdoe de tomaten van de schil en konfijt ze zachtjes in olijfolie met peper en zout en wat suiker.
  • Frituur de lavas op 170°C.
  • Meng de ingrediënten van de gnocchi en kruid alles goed. Spuit of rol het deeg tot lange worsten en snijd vervolgens in stukjes, vorm er gnocchi van. Kook ze gaar in kokend water. Laat afkoelen. Bak dan in de olijfolie.
  • Voor de saus: laat de fond inkoken, kruid met peper en zout, voeg boter toe en mix.
  • Schik de lamsfilet op het bord met de asperges, de mini-tomaten en de morieljes. Werk af met een streepje saus.

CULINAIRE AMBIANCE

JOUW DAGELIJKSE DOSIS AAN CULINAIRE INSPIRATIE

CONTACTEER ONS

VOLG ONS

Save