Lamsragout met primeurgroenten

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1200 g lamsvlees (nek, borst, schouder)
  • 3 uien
  • 4 teentjes look
  • 2 blaadjes laurier
  • 200 g bloem
  • 5 cl shaslicksaus
  • 5 flesjes st. bernardus prior
  • 2 wortelen

 

 

 

  • 8 charlotte-aardappelen
  • 150 g peultjes
  • Mosterd
  • 1 takje citroentijm
  • 1 takje rozemarijn
  • Een handvol kervel en gefrituurde ui (voor de afwerking)
  • Geklaarde boter

 

Bereiding

  • Snijd de ui en look fijn en stoof aan, eerst de ui en nadien de look.
  • Snijd het vlees in fijne stukjes en doe in de pan met de ui en de look.
  • Bestrooi het vlees met de shaslicksaus en de bloem, roer goed om en bevochtig met het St. Bernardus Prior bier.
  • Voeg laurier, tijm en mosterd toe en laat gedurende drie uur zachtjes onder deksel in de oven sudderen.
  • Kruid af met de fijngesneden citroentijm en de rozemarijn. 6 Snijd de wortel, de aardappelen en de peultjes fijn en konfijt ze in geklaarde boter, kruid met peper en zout.
  • Schik de lamsragout in een diep bord. Dresseer de groenten rondom en werk af met paar blaadjes kervel en gefrituurde ui.

CULINAIRE AMBIANCE

JOUW DAGELIJKSE DOSIS AAN CULINAIRE INSPIRATIE

CONTACTEER ONS

VOLG ONS

Save