Langoustines met broccoli en koriander

Philippe Van den Bulck

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 kraakverse langoustines
  • 1 kleine broccoli
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper van de molen
  • Zeezout
  • 1/2 busseltje koriander
  • 1 vel brikdeeg

 

 

Bereiding

  • Verwijder de steel van de broccoli en schil de steel met een dunschiller. Snijd de steel in heel fijne plakjes met een vlijmscherp mes of een groenteschaaf.  Blancheer de broccolischijfjes in kokend gezouten water in 2 à 3 minuten, verfris ze in ijskoud water en laat ze uitlekken. Snipper de koriander fijn en meng met de broccolischijfjes, een eetlepel olijfolie, peper en zout. Zet dit in de koelkast.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en spoel ze even onder koud stromend water. Breng een pan met gezouten water aan de kook en blancheer hierin de broccoliroosjes in ongeveer 5 à 6 minuten. Verfris de broccoli onmiddellijk in ijskoud water. Pureer de broccoliroosjes en breng op smaak met peper en zout en een scheutje olijfolie.
  • Ontdoe de langoustines voorzichtig van de schaal en verwijder de darmkanaaltjes door een kleine inkeping te maken ter hoogte van de staart en zo het darmkanaaltje eruit te trekken. Zet ze onmiddellijk terug in de koelkast.
  • Plooi het vel brikdeeg 4 maal dubbel en snijd het vel in fijne reepjes. Verhit wat olie in een pan en kleur de briksliertjes goudbruin. Let op, naarmate de olie heter wordt, gaat dit zeer snel! Leg de sliertjes brik vervolgens op keukenpapier.
  • Verwarm de broccolipuree op een zacht vuurtje.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de langoustines zeer kort aan op een hevig vuur. Kruid met peper en zeezout.
  • Verdeel de broccolipuree over de borden en schik er de langoustines op. Plaats de gemarineerde broccolischijfjes tussen de langoustines en werk af met de krokante briksliertjes.