Lasagne met varkensvlees, knolselder en mozzarella

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 lasagnevellen
  • 350 g varkensfilet
  • 200 g mozzarella
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 400 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 150 g mascarpone
  • 450 g knolselder
  • Peper en zout en nootmuskaat en cayennepeper
  • Olijfolie

 

 

Bereiding

  1. Kook de knolselder gaar in kokend, gezouten water, laat de knolselder goed uitlekken en mix de knolselder tot een gladde saus met de mascarpone, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Hak de varkensfilet fijn en kruid met peper en zout. Stoof de ui en de knoflook glazig in wat olijfolie en voeg het fijngehakte varkensvlees toe, bak al roerende goed aan en voeg er vervolgens de gezeefde tomaten (passata) aan toe, kruid met peper, zout en cayennepeper.
  3. Kook de lasagnevellen 2 minuten voor in een ruime hoeveelheid kokend, gezouten water, laat ze goed uitlekken op een keukendoek.
  4. Leg een op maat gesneden lasagnevel op de bodem van 4 ovenvaste schaaltjes en verdeel er telkens wat van de tomatensaus over, lepel hierover wat van de knolseldercrème en herhaal met de andere lasagnevellen evenals de 2 sauzen, tot alles is opgebruikt. Eindig met een lasagnevel en schik er de mozzarella, in plakjes gesneden, over. Kruid met wat peper en zout en zet de schaaltjes 12 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Serveer met een frisse salade.