Luikse Salade

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g vastkokende aardappelen
  • 400 g fijne boontjes, gedopt
  • 120 g gerookte spekblokjes
  • 4 eetl xeresazijn (sherry-azijn)
  • 1 rode ui
  • 2 eetl pompoenpitolie
  • 4 eetl olijfolie
  • Peper van de molen en zeezout

 

  • Spoel de aardappelen grondig en steek er bolletjes uit met behulp van een parisiennelepel. (Je mag de aardappelen ook in schijfjes snijden).
  • Kook de aardappelen gaar in kokend, gezouten water, giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Blancheer de boontjes 4 minuten in kokend, gezouten water en verfris ze onmiddellijk in ijswater om de groene kleur te bewaren.
  • Bak de spekblokjes aan in een eetlepel olie.
  • Snijd de rode ui in fijne ringen, eventueel met behulp van een groenteschaaf, en meng met de aardappelen, de boontjes en het spek.
  • Maak een vinaigrette met de xeresazijn en de pompoenpitolie en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schik de salade op de borden en druip de vinaigrette erover.

CULINAIRE AMBIANCE

JOUW DAGELIJKSE DOSIS AAN CULINAIRE INSPIRATIE

CONTACTEER ONS

VOLG ONS

Save