Makreel met salade van pickles

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 4 makreelfilets, gekuist en ontgraat
  • 1 venkel
  • 1/4 kleine, paarse bloemkool
  • 1/4 kleine, groene bloemkool
  • 2 rode uien
  • 1/2 granaatappel
  • 1/2 dl wittewijnazijn
  • 80 g suiker
  • 1 dl water
  • Een handvol dille
  • Olijfolie
  • Zwarte peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de groenten in flinterdunne plakjes. Dit gaat makkelijker met een mandoline.
  2. Meng in een grote kom de groenten met de azijn, suiker, dille en het water. Laat alles gedurende een uur marineren.
  3. Plaats de groenten in een zeef en laat uitlekken. Meng daarna met een beetje olijfolie, de pitjes van de granaatappel en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de salade over vier borden.
  5. Kruid de makreelfilets met peper en zout. Bak ze dan in een zeer hete pan met wat olijfolie, op de velkant gedurende 30 seconden. Haal uit de pan en snijd elke filet in drie stukken. Plaats de vis op de salade.