Mergpijp-hoeveboter-toast

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 stukken mergpijp,  doormidden gezaagd
  • 40 g hoeveboter of verse roomboter
  • Peper van de molen
  • Zeezout maldon
  • Espelettepeper
  • 4 sneden toastbrood zonder korst

Bereiding

  1. Bak de mergpijp in een hete pan zonder vet op de mergkant, gedurende 2 minuten op hoog vuur.
  2. Draai dan de mergpijp op de beenkant.  Doe op elke mergkant 5 g hoeveboter, zet in de oven op 200°C gedurende 10 minuten.
  3. Haal uit de oven en breng de mergpijp op smaak met het zout, peper en espelettepeper. Bestrooi dit alles een beetje op de mergkant en leg op bord.
  4. Giet het vet uit de pan en zet de pan op het vuur,  bak kort de toast langs beide kanten goudbruin en serveer bij de mergpijp.