Mergpijp met kaviaar en zure room

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 mergpijpen
  • 100 g zure room
  • 40 g kaviaar
  • 2 ratjes (aardappelen)
  • Fleur de sel
  • Peper
  • Bieslooksprietjes

 

Voor de hollandaise

  • 5 eierdooiers
  • 125 g kreeftenboter
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 eetl melk
  • Peper en zout

Voor de karnemelkjus

  • 250 ml ongezoete karnemelk
  • 50 g room
  • 10 g mierikswortel
  • 3 limoenen
  • 1 mespunt fleur de sel

Voor de bevroren wolk van appel

  • 5 grannysmithappels
  • 1 eetl bubble-poeder van Sosa

Bereiding

  1. Plaats de mergpijp gedurende tien minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
  2. Steek cilindervormpjes uit de aardappeltjes. Snijd met een mandoline in erg fijne plakjes en frituur.
  3. Kruid de mergpijp met peper en fleur de sel. Garneer met kaviaar en zure room. Serveer er de chips bij. Werk het geheel eventueel af met bieslooksprietjes.