Met amandel gepaneerde bouquet des moines, gebakken peer met salie en Luikse siroop

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 kazen bouquet des moines
  • 3 peren
  • 2 eetl Luikse siroop
  • 200 g geschaafde amandelen
  • 2 takjes salie
  • 40 g boter
  • 1 eetl fijne griessuiker
  • 1 ei + 1 eiwit
  • 100 g bloem
  • Arachideolie

Bereiding

  1. Snijd de kaasjes bouquet des moines doormidden en wentel ze door de bloem. Klop het ei en het eiwit goed los en haal de kaashelften erdoor. Haal ze vervolgens door de geschaafde amandelen en leg ze op een schaal. Besprenkel ze lichtjes met wat arachideolie en verwarm de oven alvast voor op 180°C
  2. Schil de peren en snijd ze in partjes, verwijder hierbij ook het klokhuis.
  3. Zet de kaasjes in de voorverwarmde oven en bak ze in circa 15 minuten goudbruin.
  4. Laat de suiker smelten in een pan, voeg de boter toe en voeg de peren toe wanneer de boter schuimt. Bak de peren goudbruin in de pan en voeg de salie toe bij het bakken.
  5. Warm de Luikse stroop even op en bestrijk de borden hiermee, schik de gebakken peren en de gepaneerde bouquet de moines op de borden en werk af met enkele blaadjes salie.