Noordzeekrab met appel en venkel

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 noordzeekrabben van elk 1 kg
  • 1 ui
  • 1 takje selder, tijm, laurier
  • 1 appel
  • 1/2 citroen
  • 1/2 venkelknol
  • 2 eetlepels verse mayonaise
  • Peper en zout

Bereiding

  • Maak een court-bouillon: laat ui, selder, tijm, laurier, peper en zout gedurende een kwartier koken in ruim water.
  • Voeg dan de krabben toe. Laat een kwartier koken en de krabben mogen vervolgens afkoelen in het kookvocht. Maak de krabben leeg en houd het krabvlees bij.
  • Schil de appel en snijd in piepkleine stukjes. Besprenkel met citroensap.
  • Snijd de venkel ook in piepkleine stukjes. Meng krab, venkel, appel en mayonaise. Laat afkoelen in de koelkast en serveer met een goede salade.