Oester met granité van limoen en wasabi

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 à 4 Gillardeau-oesters (of andere fijne holle oesters)
  • 10 cl limoensap
  • 5 cl suikersiroop
  • 2 g wasabipoeder (volgens eigen smaak)
  • 10 g wakame (gemarineerde algen )
  • 5 cl sojasaus (zachte of zoete, bv. van Heinz)
  • 5 g gekookte quinoa, om te poffen

Bereiding

  1. Marineer de wakame met de sojasaus.
  2. Meng het limoensap met de suikersiroop en voeg hieraan het wasabipoeder toe volgens eigen smaak. Giet dit in een lage schaal en plaats in de diepvries. Meng regelmatig met een vork tot je een mooie granité krijgt.
  3. Verwarm de frituurolie op 200°C en pof de gekookte quinoa erin .
  4. Steek de oesters open en vul ze op met de wakame en een beetje van de sojasaus. Doe er vervolgens de quinoa op en eindig met de granité.
  5. Plaats de oester op een schaaltje met grof zout en serveer meteen.