Ovenkip met tuinkruidensaus en rozemarijnaardappelen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 grote hoevekip van ca. 2 kg
  • 1/2 citroen
  • Gemengde kruiden, peterselie, rozemarijn, tijm, laurier
  • 2 teentjes look
  • Peper en zout

Voor de saus

  • 3 dl zure room
  • 1 eetl fijngehakte peterselie
  • 1 eetl fijngehakte dragon
  • 1 eetl fijngehakte kervel
  • Tabasco
  • Peper en zout

 

Voor de aardappeltjes

  • 1 kg corne de gatte of krielaardappeltjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • Olijfolie om in te bakken
  • Lekker zeezout

Bereiding

  1. Wrijf de kip in met de citroen. Kruid met peper en zout. Steek de citroen, kruiden en look in de kip.
  2. Bak de kip op 175°C gedurende 2 uur. (Reken 1 uur/ kg kip).
  3. Maak de saus. Meng de kruiden met de zure room en smaak af met tabasco, peper en zout.
  4. Kook de aardappelen ongeschild gaar. Snijd de aardappelen in twee. Pluk de blaadjes rozemarijn los.
  5. Verhit de olijfolie in een pan. Bak de aardappelen mooi bruin en krokant in de olie voeg op het laatste de rozemarijn toe en bak nog een paar minuten.
  6. Serveer de kip met de aardappelen en kruidensaus.