Panna cota van kokos met rabarber

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 5 grote rababerstengels
  • 1 vanillestok
  • 120 g fijne rietsuiker
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 2 eetl granaatappelsiroop (grenadine)
  • 5 dl kokosmelk
  • 70 g suiker
  • 2 gelatineblaadjes

Bereiding

  • Schil de rabarberstengels en snijd ze in stukjes van 1 cm.
  • Bestrooi de rabarber met de rietsuiker en laat dit een halfuurtje trekken.
  • Warm de helft van de kokosmelk op met de suiker en week de gelatineblaadjes in ijskoud water.
  • Pers de gelatineblaadjes goed uit en meng ze onder de opgewarmde kokosmelk, roer de rest van de kokosmelk erdoor en verdeel over 4 tot 6 glaasjes. Zet dit in de koeling voor minimum 2 uur.
  • Warm de rabarber op in een steelpan met de gespleten vanillestok en het sinaasappelsap.
  • Laat de rabarber zachtjes koken tot een compote en voeg de granaatappelsiroop toe.
  • Laat dit volledig afkoelen.
  • Neem de glaasjes een 10-tal minuten voor het serveren uit de koelkast en verdeel er de rabarbercompote op.

CULINAIRE AMBIANCE

JOUW DAGELIJKSE DOSIS AAN CULINAIRE INSPIRATIE

CONTACTEER ONS

VOLG ONS

Save