Panna cotta van yoghurt en kokos met gebakken witte chocolade en ijskoude bessen

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 5 dl yoghurt
  • 5 dl kokosmelk
  • 125 g suiker
  • 4 blaadjes gelatine, in koud water geweekt
  • 200 g witte chocolade
  • 400 g gemengde bessen (diepvries)
  • 100 g poedersuiker

Bereiding

  1. Neem de bessen een paar uur op voorhand uit de diepvries.
  2. Breng 1 dl kokosmelk aan de kook. Voeg suiker en de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer tot alles opgelost is. Voeg de yoghurt toe aan het mengsel. Laat het minstens 4 u opstijven in de ijskast.
  3. Smelt de chocolade al roerend in een pan met anti-aanbaklaag. Na enkele minuten zal de chocolade beginnen te kleuren. Blijf roeren tot de chocolade lijkt op melkchocolade. Stort de chocolade uit op boterpapier en laat hard worden. Hak de chocolade tot een grof poeder.
  4. Roer de nu half ontdooide bessen los met poedersuiker tot de suiker volledig is opgenomen. Verdeel de panna cotta over vier borden en bestrooi met de gebakken witte chocolade. Serveer met de ijskoude bessen.