Puree van aardpeer, burrata, hoorn des overvloeds en krokante zuurdesemtoast

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 aardperen voor de chips
  • 600 g aardpeer voor de puree
  • 1/2 l melk
  • 1/2 l room
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 steranijs
  • 300 g hoorn des overvloeds (soort paddenstoel)
  • 1 Franse sjalot
  • 2 eetl olijfolie voor de toast
  • 2 eetl olijfolie voor de paddenstoelen
  • 5 g verse gember, fijngesnipperd
  • 4 stuks burrata mozzarella
  • 150 g zuurdesembrood
  • Peper en zout
  • Arachideolie

Bereiding

  1. Maak de chips van aardpeer. Spoel de aardpeer en schrob schoon met een groenteborstel. Snijd vervolgens in fijne schijfjes. Dit gaat makkelijker met een mandoline. Frituur goudbruin op 165°C in arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snuifje zout.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Snijd het brood in fijne sneetjes met een snijmachine en besprenkel met olijfolie. Leg de sneetjes tussen twee lagen bakpapier en leg er gewicht op. Bak goudbruin in de oven gedurende negen minuten.
  4. Schil de aardpeer en snijd in grove stukken. Kook gaar in de melk en room, samen met één teentje knoflook, de laurier en het steranijs. Haal door een zeef, maar bewaar het vocht. Verwijder de knoflook en kruiden. Mix in een blender met vier eetlepels kookvocht.
  5. Borstel de hoorn des overvloeds schoon. Snipper de sjalot en gember fijn en stoof samen aan in een beetje olijfolie op een heet vuur. Voeg de hoorn des overvloeds toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Schik de lauwe puree op een bord en leg er de mozzarella en gebakken champignons op. Werk af met gewassen, geplukte kruiden en de chips van aardpeer. Besprenkel met enkele druppels olijfolie en serveer met de toast.