Rilletes van zalm met bieslook

Ingredi├źnten

  • 400 g zalmfilet
  • 5 dl water
  • 1 dl witte wijn
  • 1 koffiel witte peperbolletjes
  • 1 citroen de schil verwijderd
  • 3 takjes platte peterselie
  • 100 g plattekaas
  • 50 g zure room
  • Peper en zout
  • 1 busseltje bieslook
  • 1 sjalot
  • Zuurdesembrood

Bereiding

  1. Verwijder de graten van de zalmfilet.
  2. Breng het water aan de kook met de witte wijn, de peperbolletjes, de citroen en de peterselie.
  3. Leg de zalmfilet in de bouillon en zet het vuur op een heel laag pitje zodat de bouillon tot tegen het kookpunt aanblijft. Laat de zalmfilet 3 minuten pocheren en zet het vuur uit. Laat de zalmfilet volledig afkoelen in de bouillon.
  4. Neem de zalmfilet uit de bouillon en verkruimel hem in een kom.
  5. Meng de verse kaas met de zure room en voeg de fijngesnipperde bieslook en sjalot toe.
  6. Meng de zalm onder de kaas en breng op smaak met peper en zout.
  7. Dien op met zuurdesembrood.